Trebuie combătut mitul că este staţiune de iarnă

Brasov24Știri3 hours ago7 Views


Publicitate

Gradul de ocupare a unităţilor de cazare din Poiana Braşov se apropie de 70% pentru minivacanţa de 1 Mai, mai redus decât în perioada sărbătorilor din sezonul rece, un motiv fiind inclusiv „mitul că este numai o staţiune de iarnă”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, preşedintele Organizaţiei Patronale de Turism Poiana Braşov, Roxana Cojocea, transmite Agerpres.

Conform acesteia, pentru această vacanţă de 1 Mai, preţurile „sunt la fel ca şi anul trecut, dacă nu mai mici”.

„De exemplu, pentru trei nopţi, două persoane, plecăm de la 700 – 1.200 lei, la vile şi la trei stele, iar apoi, bineînţeles că, în funcţie de condiţiile pe care le alegi, de la 1.800 lei poţi găsi în plus tot felul de facilităţi, eventual chiar seri speciale. De obicei, aceste oferte includ mic dejun şi acces la spa (…) în hotelurile de patru şi cinci stele”, a spus Roxana Cojocea.

Publicitate

În pofida activităţilor recreative pe care le oferă staţiunea, gradul de ocupare este mai scăzut în această perioadă comparativ cu cea a sărbătorilor de iarnă, când unităţile de cazare de aici au fost ocupate în proporţie de aproape 100%.

Conform lui Cojocea, deşi Poiana Braşov este o staţiune all season, s-a propagat mitul că ar fi numai o staţiune de iarnă.

„Din nefericire, s-a creat un mit că Poiana Braşov este numai o staţiune de iarnă. Dar hotelurile sunt deschise de la 1 ianuarie până la 31 decembrie, iar serviciile sunt aceleaşi, bineînţeles că activităţile şi preţurile diferă. (…) Ceea ce ne lipseşte cu desăvârşire sunt evenimentele culturale, chiar şi unele mai discrete, nu neapărat de mari dimensiuni, ci unele care să se adreseze publicului”, a spus şefa Organizaţiei Patronale de Turism Poiana Braşov.

Pe de altă parte, foarte mulţi turişti nu cunosc, practic, ce pot face în staţiune în sezonul de cald, deoarece promovarea ei ca destinaţie – şi a oraşului Braşov – nu se face integrat, motiv pentru care Roxana Cojocea a readus în discuţie necesitatea înfiinţării, la nivel local, a Organizaţiei de Management al Destinaţiei.

„Noi nu avem nimic integrat, adică nu putem să-i oferim turistului un produs complet. Eu îi ofer cazare, altul masă şi îi spunem: du-te, vezi, că găseşti tu ceva de făcut. În momentul în care vom fi constituiţi într-un OMD, vom sta la masă cu toţi operatorii economici care emit servicii conexe turismului şi atunci creăm un produs şi îl promovăm. Iar când turistul vine la noi, el ştie: stau aici, mănânc acolo, am opţiunile acestea pe partea de agrement sau pe partea culturală. După ce vom stabili o strategie, aceasta va fi, practic, un plan de marketing care va promova valorile şi destinaţia în sine”, a punctat Cojocea.





Source link

0 Votes: 0 Upvotes, 0 Downvotes (0 Points)

Leave a reply

Loading Next Post...
Follow
Sidebar
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...