Primăria Brașov reia proiectul reabilitării pietonalului din Valea Cetății • Administratie Biz Brasov

Brasov24Știri3 hours ago5 Views


Primăria Brașov reia proiectul reabilitării pietonalului din Valea CetățiiPrimăria Brașov reia proiectul reabilitării pietonalului din Valea Cetății

Demarat în 2018, proiectul de reabilitare și modernizare a pietonalului Valea Cetății ar urma să fie reluat, după o pauză de 4 ani de la finalizarea lucrărilor pe primul tronson. Proiectul trecuse într-un con de umbră, după ce fusese criticat în spațiul public, precum și de fosta conducere a Primăriei, deși, avusese la bază și un sondaj făcut printre cetățenii din zonăBizBrașov a scris în septembrie anul trecut că edilii obținuseră autorizația de construire pentru demararea investițiilor și pe cel de-al doilea tronson, după ce a fost finalizată partea de proiectare, însă procedura de selecția a unui constructor nu fusese încă lansată. 

Proiectul fusese „regândit” în cei 4 ani ai administrației Coliban și includea dezafectarea asfaltului „colorat” turnat în 2020 pe primul tronson al pietonului și înlocuirea sa cu piatră naturală (granit). Astfel, costul total al lucrărilor era estimat la suma de 24.248.455,44 lei fără TVA, respectiv 28.855.661,97 lei cu TVA.

Acum, reprezentanții Primăriei Brașov au reluat procedurile urbanistice, fiind emis un certificat de urbanism care stabilește condițiile ce vor sta la baza autorizării lucrărilor.

Ce a inclus proiectul inițial

Lucrările pentru prima etapă de modernizare finalizate în 2020 au costat 2,5 milioane de lei şi au fost realizate de firma brașoveană Eurostrada. În prima etapă a fost amenajată și o fântână arteziană cântătoare, care a fost trecută pe „mute” după ce locatarii din zonă au fost deranjați de zgomot, un amfiteatru, precum şi alte amenajări multicolore ale scărilor și rampelor de acces.

Etapa a doua a reabilitării pietonalului, care cuprinde restul spațiului pietonalei, până la fântâna „de la „Ursu’ ” (în lungime de 310 metri), ar fi urmat să continue același concept, de creare de spații verzi, de zone de petrecere a timpului liber, de accesibilizare a întregii zone. Potrivit proiectului, ar fi urmat să se realizeze rampe pentru persoane cu dizabilități cu pante potrivit normativelor în vigoare, care să permită accesul de la strada Tâmpei până la parcul Ursu’, pe absolut tot pietonalul, de la un capăt la altul. Ar fi urmat să se amenajeze peste 2.300 de metri pătrați de spații verzi, dar și să fie plantați 96 de arbori de mari dimensiuni și arbuști. Totodată, era prevăzută amplasarea de mobilier de mari dimensiuni din lemn exotic (mobilier tip decking) și amenajarea unei fântâni arteziene la nivel cu solului, de aproximativ 75 mp, în celălalt capăt al pietonalului, similară celei realizate în prima etapă. Totodată mai erau prevăzute și două zone speciale: o piațetă pentru expoziții, unde elevii liceului de artă să își poată expune lucrările, și o zonă cu mese pentru jocuri de societate (șah, table etc.) .





Source link

0 Votes: 0 Upvotes, 0 Downvotes (0 Points)

Leave a reply

Loading Next Post...
Follow
Sidebar
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...