Pentru structura de rezistenţă a autostrăzilor, dar și a altor tipuri de șosele se folosesc mai multe tipuri de pământ, pietriş, dar şi nisip. Acestea se găseşte în anumite zone sub stratul de pământ vegetal. În mod normal pentru a putea exploata acest pământ se autorizează aşa numitele „gropi de împrumut” de către Mediu şi Agenţia Naţională de Resurse Minerale. Pe lângă condiţiile de exploatare şi de respectare a normelor de mediu, cei care iau argila trebuie să plătească statului român o redevenţă.
În vederea derulării lucrărilor la autostrada Făgăraș – Sibiu și la centura municipiului Sibiu, cei doi constructori, respectiv compania turcă Makyol și cea cu origini austriece Strabag, au depus documentația tehnică în vederea obținerii acordului de mediu. Ambele ar urma să fie realizate în extravilanul comunei Voila, una dintre acestea urmând să fie săpată în proximitatea satului Voivodeni.
În ceea ce privește groapa de împrumut pe care o vor amenaja turcii de la Makyol, umplutura ar urma să fie utilizată pentru cel de-al patrulea lot al autostrăzii, respectiv cel dintre Sâmbăta de Sus – municipiul Făgăraș, care are o lungime de 16 kilometri. Contractul de lucrări a fost semnat la finalul lui 2023. Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.
Centura Făgăraș are o lungime de 6 kilometri, ocolește orașul prin zona de nord, iar profilul este de drum cu o singură bandă/sens, lucrările fiind demarate la final de 2023, cu termen estimat de finalizare în această toamnă.