Seria de conferințe impact2050 continuă vineri, 16 mai 2025, de la ora 14:45, cu o dezbatere de mare actualitate: cum comunicăm în era post-adevărului?
Conferința își propune să aducă în discuție teme care afectează în mod direct viața fiecărui cetățean: fake-news, manipulare și dezinformare, rețele sociale, democrație și polarizare în societate, analizând cauze și posibile soluții.
Invitații, Dragos STANCA și Romulus OPRICA, moderați de Dorian LUNGU, vor prezenta informații și vor dezbate despre:
*impactul algoritmizării în comunicare
*rolul jurnalismului independent și etic în era post-adevărului
*încredere, transparență, colaborare și un impact pozitiv în societate
Participarea este gratuită, condiționată de înregistrare. Cei care doresc să participe sunt invitați să aplice direct pe site-ul conferinței: www.impact2050.ro
Dorian LUNGU este unul dintre cei mai apreciați antreprenori din Brașov pentru că a construit mereu comunități în jurul proiectelor în care s-a implicat. Are experiență în media locală, este inițiatorul Gastro-Local și fondator Luado Chocolate.
Romulus OPRICA este doctor în științe sociale cu peste 20 de ani experiență în dezvoltarea de strategii bazate pe analiza de date și consultanță strategică de business. A lucrat atât cu companii multinaționale, cât și cu antreprenori pentru dezvoltarea afacerilor pe plan local.
Main speaker este Dragoș STANCA.
Dragoș este antreprenor în serie, investitor în startup-uri tech și promotor al utilizării etice a tehnologiei, cu focus pe media digitală.
Ca antreprenor for profit, este cofondator al rețelei de media comercială Thinkdigital și fondator al platformei de conținut tech, proiecte și evenimente educaționale Upgrade 100, care include mai multe inițiative, precum IQ Digital (serie de evenimente pentru educația tech destinate IMM-urilor din România), Go Global (un program internațional de accelerare dedicat startupurilor tech românești), Digitalination (serie de discuții și evenimente despre necesitatea accelerării procesului de digitalizare a serviciilor publice din România) și alte proiecte.
Investește în startup-uri tech ca angel investor sau prin Underline VC.
Este inițiatorul Ethical Media Alliance, o inițiativă non-profit menită să ofere suport financiar și know-how startupurilor de presă care produc conținut de interes public. Este membru în boardul Edge Institute, un think tank axat pe digitalizarea serviciilor publice, și ocupă, din 2018, poziția de președinte (reales de trei ori consecutiv) al BRAT. Biroul Român de Audit Transmedia este o asociație cu peste trei decenii de experiență în asigurarea transparenței și corectitudinii cifrelor din digital media, OOH, print și alte medii.
Conferințele impact2050 sunt o inițiativă a Asociației Brașov2050, lansată de sociologul Romulus OPRICA în anul 2015 pentru a contribui la dezvoltarea comunității.
Seria de conferințe impact2050 a început în martie 2024 cu o ediție la care au participat Raluca Negulescu Balaci (Fundația UI Path) și Andi Moisescu, moderată de Romulus OPRICA. Tema ediției inaugurale a fost reprezentată de impactul noilor tehnologii asupra calității vieții noastre și despre cum putem beneficia de ele și despre provocările pe care le întâmpinăm în acest context. Inteligența artificială și fake-news au făcut parte din dezbatere.