Autostrada Ploiesti Brasov

Brasov24Știri5 hours ago3 Views


Publicitate

Proiectul de construcție a autostrăzii dintre Ploiești și Brașov continuă să fie în centrul atenției, însă întâmpină dificultăți legate de termenii de execuție și finanțare. Ministrul interimar al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat luni despre evoluția inițiativei, în contextul întârzierilor cu revizuirea studiului de fezabilitate, transmite economica.net

„Autostrada Comarnic – Brașov a fost mutată de la CNAIR la CNIR, cu un termen de extindere pentru finalizarea studiului de fezabilitate luna aprilie. Suntem în mai, iar studiul nu este încă gata. Mai mult, există un blocaj între CNIR și antreprenor, deoarece nu se înțeleg câte foraje trebuie făcute,” a explicat oficialul.

Publicitate

El a subliniat că problema principală pentru această autostradă și pentru alte proiecte în faza de studiu de fezabilitate este găsirea finanțării. „Dacă am fi rămas la bugetul de 14 miliarde de lei, anunțat de Ministerul Transporturilor, multe dintre aceste proiecte ar fi rămas în stadiul de studiu de fezabilitate, fără a fi implementate în realitate,” a declarat Grindeanu.

În februarie, directorul general al CNIR, Gabriel Budescu, anunța că s-a început analiza documentației și actualizarea graficului de execuție pentru proiect. În același timp, se pregătește lansarea în licitație a sectorului de autostradă Cristian – Codlea.

Traseul și Viitorul Autostrăzii Ploiești – Brașov

Conform analizei multisectoriale, autostrada va avea o lungime de 112 km, pornind din zona de sud a municipiului Ploiești, în continuarea segmentului A3 București – Ploiești. Traseul include sectorul Râșnov – Cristian, deschis circulației în 2020, și se va finaliza în zona Codlea, în nord-vestul Brașovului.

La Codlea, autostrada va avea o conexiune printr-un nod de mare viteză cu A13 Sibiu – Făgăraș – Brașov, precum și cu A13 Brașov – Bacău. Acest nod va fi punctul de legătură pentru o rețea modernizată și integrată de drumuri rapide, facilitând mobilitatea și dezvoltarea economică în regiune.

Deși proiectul are un parcurs clar, întârzierile legate de studiul de fezabilitate și dificultățile de a asigura finanțarea reprezintă cele mai mari provocări. Autoritățile speră ca, în următoarele luni, să se poată depăși aceste obstacole și să înceapă implementarea efectivă a autostrăzii, o investiție crucială pentru dezvoltarea infrastructurii regionale și conectarea mai eficientă a zonei centrale a țării.





Source link

0 Votes: 0 Upvotes, 0 Downvotes (0 Points)

Leave a reply

Previous Post

Next Post

Loading Next Post...
Follow
Sidebar
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...