Unde găsești cea mai bună pâine din Brașov. Cineva a pus în discuție acest subiect pe Reddit, iar răspunsurile nu au încetat să apară.
„Pâinea de casă care se vinde în Piața Dacia”, a spus cineva, completat de un altul: „Și la un magazin din Piaţa Astra”.
Respectivii s-au referit la Pâinea Adriana, primul produs tradițional din România atestat, în 2014, pe noua legislație. Este o pâine cu cartofi realizată după o rețetă veche de peste 200 de ani, care cântărește circa 2 kilograme. Pentru a primi atestatul de produs tradițional românesc trebuie respectate o serie de criterii impuse de Ministerul Agriculturii.
Modest, patronul Vasile Dochiţa a spus că nu ştie dacă această pâine este cea mai bună, dar „cu siguranţă e cea mai curată. Folosim doar făină 550, iar maiaua este producţie proprie. De asemenea, în compoziţia tuturor produselor noastre, nu există conservaţi – zero! Nu am fi rezistat, altfel, 27 de ani pe piaţa braşoveană”.
Asta în condiţiile în care în multe locuri din ţară „nici pâinea nu mai e ce-a fost! Pâinea copilăriei se făcea din făină, apă, drojdie și sare. Pâinea capitalistă se fabrică din: făinuri de tot felul (grâu, soia, fasole, porumb etc.), fibre vegetale, ulei de palmier, zaharuri, cisteină, o mulțime de E-uri și, ca bonus, mai găsești și o muscă în ea!”, după cum au relatat cei de la Asociaţia Protecţia Consumatorilor.
„Vindem pâinea tradiţională Adriana, dar şi pâine integrală şi din tărâţe cu 10 lei kilogramul în magazinele noastre. Acestea sunt în pieţele Astra, Dacia, Tractorul, pe strada Olteţ, pe Mircea cel Bătrân, în Avantgarden – Bartolomeu, iar mai nou am deschis unul în Gemenii, lângă Profi”, a punctat Vasile Dochiţa, care mai deţine două magazine în Sibiu, 2 în Ploieşti şi unul în Bucureşti, dar în Capitală mai livrează produse de panificaţie şi către alte 20 de firme.
Pe Reddit au apărut şi alte sugestii de pâine bună: Brutăria Tothek, Dencopan, Dioszegi, dar şi cea pe care o comercializează localnicii pe marginea drumurilor principale din judeţul Covasna. În privinţa ultimei, cunoscătorii susţin că, de regulă, aceasta nu este produsă în propriile gospodării, ci e cumpărată de la diverse brutării din zonă, iar apoi – revândută.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.