Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a stabilit în 24 martie etapele necesare punerii în siguranță a podului de pe Drumul CET-ului, pod preluat de municipalitate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și aflat într-o stare avansată de degradare.
Potrivit expertizei tehnice, podul nu asigură condițiile minime de siguranță a circulației, fiind necesare lucrări de înlocuire sau consolidare a structurii de rezistență afectate. Având în vedere această situație, primarul George Scripcaru a cerut aprobarea CLSU pentru realizarea proiectării și lucrărilor de refacere a podului în regim de urgență, inclusiv alocarea fondurilor necesare.
Astfel, ieri, într-o ședință extraordinară, Consiliul Local a aprobat o rectificare a bugetului municipiului ce a inclus și alocarea sumei necesare pentru punerea în siguranță a acestui pod. Potrivit hotărârii, pentru derularea lucrărilor au fost alocate 6,42 milioane de lei.
Principalele deficiențe constatate la acest pod sunt: nivelul de siguranță la traversarea pasajului, nu este adecvat; nu este asigurată stabilitatea suprastructurii; o fâşie cu goluri s-a rupt şi s-a prăbuşit în albie, iar celelalte prezintă degradări severe, cu infiltrații puternice la intrados, eflorescențe, stalactite şi eroziune a secţiunii de beton; grinzile de 21.00 m de pe ultimele două deschideri prezintă urme de infiltrații şi acoperire insuficientă cu beton; consolele de trotuar sunt sever degradate, iar grinzile de parapet prezintă crăpături; parapetele pietonale sunt fixate necorespunzător şi lipsesc pe anumite zone; calea pe pod este foarte degradată, cu gropi adânci, crăpături în asfalt şi placa de beton vizibilă, fără hidroizolaţie sau protecţie a acesteia; dispozitivele rosturilor de dilatație nu sunt etanşe; banchetele pilelor sunt sever degradate, cu urme de infiltrații puternice, armaturi vizibile ruginite, prezintă eflorescențe.