Uber lansează cursele pe abonament • Social Biz Brasov

Brasov24Știri9 hours ago3 Views


Un serviciu controversat ajunge în România: Uber lansează cursele pe abonamentUn serviciu controversat ajunge în România: Uber lansează cursele pe abonament

Uber introduce în România Uber One, un abonament lunar sau anual care promite beneficii exclusive pentru utilizatorii frecvenți ai serviciilor de ride-hailing, cum ar fi acces prioritar la șoferi cu rating ridicat și suport dedicat pe chat cu agenții companiei. Cei care optează pentru Uber One pot acumula între 10% și 15% în credite Uber One pentru fiecare cursă eligibilă, precum UberX sau Uber Black, marcate corespunzător în aplicație. Aceste credite sunt aplicate automat la cursele viitoare și expiră după 60 de zile. Creditele Uber One vor fi deduse automat din tariful călătoriei înainte de aplicarea oricăror promoții. Compania mai arată, de asemenea, că acestea nu sunt carduri cadou, metode de plată electronice sau produse ori servicii similare și nu pot fi transferate altor utilizatori sau răscumpărate în numerar sau prin alte metode de plată.

Uber precizează că toate beneficiile sunt valabile doar pentru cursele eligibile, iar condițiile pot varia în funcție de disponibilitate sau de ora comenzii. Costul abonamentului este de 20 de lei pe lună sau 200 de lei pe an, iar prima lună este gratuită. Uber afirmă că, în medie, un utilizator face economii de 30 de lei pe lună dacă se abonează la One.

În România, Uber este disponibil în 25 de orașe: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște, Suceava, Satu Mare, Botoșani și Tulcea, scrie economica.net.

Uber, dată în judecată în SUA pentru practicile înșelătoare de facturare și anulare a abonamentelor

În SUA, acest model de abonament avea 30 de milioane de utilizatori la data de 31 decembrie 2024 și poate fi folosit atât pentru serviciul de ride-hailing, cât și cel pentru livrări de la restaurante – Uber Eats. Pentru 9,99 USD pe lună, compania renunță la taxele de livrare pentru comenzile care depășesc un anumit preț și aplică o reducere de 10%. Abonații primesc, de asemenea, 6% înapoi din costul curselor Uber.

Însă, în luna aprilie, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a dat în judecată gigantul de ride-hailing, acuzând practici „înșelătoare” de facturare și anulare în cadrul abonamentului Uber One.

Potrivit acuzațiilor FTC, compania a taxat clienții pentru Uber One fără consimțământul acestora și a făcut prea dificilă anularea abonamentului, în ciuda mesajului de marketing al companiei „anulează oricând”.

„Americanii s-au săturat să fie înscriși la abonamente nedorite care par imposibil de anulat”, a declarat președintele FTC, Andrew Ferguson.

Uber a respins acuzațiile. Avocații săi care au reprezentat compania pe parcursul investigației FTC, inclusiv fostul președinte FTC Tim Muris și fostul comisar FTC Christine Wilson, au numit procesul o „investigație grăbită” și au afirmat că plângerea se bazează pe „neînțelegeri”, potrivit CNN Business.

FTC a precizat că pentru a anula abonamentul, utilizatorii erau forțați să treacă prin până la 23 de ecrane și să efectueze 32 de acțiuni. Acest proces nu este primul caz în care compania se confruntă cu o investigație a FTC. În 2017, Uber a plătit 20 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces intentat de agenție, care o acuza de inducerea în eroare a șoferilor. Anul următor, compania și-a modificat practicile de securitate cibernetică pentru a pune capăt unui proces FTC separat.



Source link

0 Votes: 0 Upvotes, 0 Downvotes (0 Points)

Leave a reply

Loading Next Post...
Follow
Sidebar
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...