Orașul Zărnești a fost inlcus oficial în proiectul Via Transilvanica, un traseu turistic de lungă distanță, respectiv 1.400 de kilometri, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume și care însoțesc călătorii pe tot parcursul drumeției.
„Valorile după care proiectul Via Transilvanica se ghidează sunt: comunitate, diversitate, grija față de natură și celebrarea patrimoniului natural din România.
Signalistica proiectului este parte integrantă din întregul concept, astfel că cei ce parcurg Via Transilvanica vor găsi simbolul traseului sub forma bornelor din piatră naturală (andezit) și marcajul literei T cu vopsea roșie.
Pentru orașul Zărnești, includerea zonei noastre în traseul Via Transilvanica, înseamnă dezvoltarea în mod sustenabil și responsabil a turismului la nivel local, promovarea peisajelor impresionante la nivel național și internațional și de asemenea, încurajarea comunității locale în dezvoltarea turismului durabil.
Vă invităm să descoperiți frumusețea Zărneștiului și să vă bucurați de peisajele superbe, pe traseul Via Transilvanica”, a declarat Alexandru Lucian Igrișan, primarul orașului Zărnești.